Reguli generale de conduita pe canalul #Romania

Inainte de a solicita ajutorul unui operator pe canalul #RoHelp, asigurati-va ca ati citit integral regulamentul canalului #Romania !

Ultima actualizare: 30.07.2018

Index

  1. Actiuni globale tip NOTICE
  2. Actiuni tip REPEAT
  3. Actiuni tip CAPS, COLORS, BOLD, UNDERLINE, REVERSE
  4. INJURII, COMPORTAMENT ABUZIV
  5. Actiuni tip INVITE, ADVERTISTING
  6. Actiuni tip NICKNAME, IDENT, HOSTMASK
  7. Actiuni tip BOTS, CLONES
  8. Actiuni tip VIRUSES, AUTO MSG, AUTO DCC-SEND
  9. Actiuni tip SCAN, FLOOD, HACK
  10. Recomandari din partea Operatorilor #Romania

1. Actiuni globale tip NOTICE

Folosirea comenzii /notice #romania [mesaj] scrisa manual sau generata de anumite scripturi este un motiv sever de ban, pentru ca probabil a fost o reclama fata de alte canale sau site-uri. Dreptul de /notice #romania revine exclusiv operatorilor (+o).

index

2. Actiuni tip REPEAT

Repetarea unei fraze(propozitie, exclamatie, etc) de doua sau mai multe ori este interzisa.

index

3. Actiuni tip CAPS, COLORS, BOLD, UNDERLINE, REVERSE

Literele mari (CAPS), culorile, folosirea bold, underline sau reverse sunt interzise pe #Romania, dreptul de folosinta al lor revine exclusiv operatorilor (+o).

index

4. Actiuni tip INJURII, COMPORTAMENT ABUZIV

Injuraturile sau jignirile de orice fel, precum si rasismul sau discriminarea minoritatilor sexuale sunt interzise pe #Romania. De asemenea, este interzisa postarea pe canalul #Romania a informatiilor personale despre alti participanti la chat (nume, poze, date de contact), indiferent daca acestea se pot gasi in spatiul public sau nu.

index

5. Actiuni tip INVITE, ADVERTISTING

Invitatiile pe alte canale sau publicarea pe #Romania a oricarui website*, sunt interzise pe #romania.

*Nota: In cazul in care este vorba de un anunt umanitar care este materializat pe un website, va rugam sa luati legatura cu unul dintre operatori (+o), iar dupa ce acesta il va evalua, exista posibilitatea depunerii acestuia in topic, pe timp nelimitat. Echipa #Romania doreste sa se implice efectiv si afectiv in sprijinul celor care au nevoie de ajutor umanitar si va face totul pentru a promova website-uri care contin astfel de cereri. Exceptie fac anumite linkuri ce deservesc retele de socializare sau alte site-uri de interes public.

index

6. Actiuni de tip NICKNAME, IDENT, HOSTMASK

Folosirea nickame-urilor jignitoare sau obscene, nu este permisa pe #Romania.

index


7. Actiuni tip BOTS, CLONES

Dreptul de a introduce boti sau clone pe #Romania revine exclusiv operatorilor. Durata banului pentru acest tip de abatere este nelimitata.

index


8. Actiuni tip VIRUSES, AUTO MSG, AUTO DCC SEND

Acesta este un lucru grav, care afecteaza stabilitatea si securitatea computerului de unde operati, dar si a celorlalti participanti la chat. Pana la remedierea problemei, banul poate fi setat pe perioada nedeterminata.

index


9. Actiuni tip SCAN, FLOOD, HACK

Astfel de actiuni sunt atat ilegale cat si imorale. Echipa #Romania face eforturi permanente pentru a-si proteja cat mai bine userii de astfel de situatii, durata banului fiind pe termen nelimitat.

index


10. Recomandari din partea Operatorilor #Romania

- Operatorii canalului au rolul de moderatori si sunt aici ca sa va ajute. In cazul in care un operator nu raspunde la mesaje private, inseamna ca nu este online in acel moment, sau este ocupat. Va rugam nu insistati in private.

- Folositi un program antivirus si/sau un firewall, pentru a preveni orice fel de problema de natura tehnica ce va poate ingradi accesul pe canalul #Romania sau chiar pe IRC. Puteti descarca gratuit un antivirus de AICI .

- Daca aveti un username inregistrat la CService, va recomandam sa evitati autentificarea la X din locuri publice (internet cafe-uri, computere necunoscute, etc), pentru a evita aflarea parolei dumneavoastra, de catre persoane rau intentionate.

- Daca sunteti intr-o retea locala (LAN) sau aveti active servicii Peer To Peer, evitati sa dati share folderului unde aveti instalat clientul de IRC. Mai ales in cazul in care aveti parola de la username in Perform.

- Folositi intotdeauna /mode +x dupa ce va autentificati, astfel veti evita atacurile de pe internet.

- Daca nu aveti un username inregistrat, recomandam sa creeati unul la adresa: http://cservice.undernet.org/live

- NU urmati link-urile care se dau pe canale, decat in cazul in care cunoasteti persoana care va recomanda respectivul link.

- NU urmati cererile de "join" care se dau pe canale. In 100% din cazuri acestea sunt canale de prost gust unde nu veti intalni nimic deosebit.

- Evitati folosirea scripturilor luate de pe net, acestea pot contine, pe langa functii "fantastice" si unul sau mai multi troieni, destinati sa preia controlul total al computerului gazda. Cel mai bun client de IRC este cel creat personal, sau daca nu aveti cunostintele necesare, folositi clientii nemodificati.

- Evitati sub orice forma, folosirea psyBNC-urilor aflate pe servere hacked. In primul rand aceasta constituie o infractiune pedepsita de lege, iar in al doilea rand nu prezinta niciun fel de securitate.

index


Toate regulile stabilite mai sus, au la baza conduita morala. Respectarea acestora, duce la un chat civilizat, unde se pot schimba pareri, informatii. Canalul #Romania a fost creeat pentru a uni romanii de pretutindeni intr-un spatiu adecvat discutiilor. Va rugam sa tineti cont de aceste lucruri si sa nu uitati ca libertatea de opinie va fi acceptata intotdeauna, atata vreme cat nu contravine regulamentului mai sus mentionat.

In cazul in care va simtiti nedreptatit, in urma unei decizii luate de operatorii #Romania, care contravine acestui regulament, va rugam sa ne trimiteti un e-mail, insotit de dovezi, pe adresa: abuse@ircromania.org. Fiecare caz de abuz este atent analizat de catre Adminii #Romania, urmand a va raspunde in termen de maxim 7 zile lucratoare.

Esti persoana numarul Hit Counter care a luat la cunostinta regulamentul #Romania. Iti multimim!Copyright © 2003-2018 #Romania @ Undernet.