Reguli generale de conduita pe #Romania Undernet

Pentru eventuale sugestii/idei/probleme scrieti la ops@irc.ro.org


Index

 1. Actiuni globale tip CTCP
 2. Actiuni globale tip NOTICE
 3. Actiuni tip REPEAT
 4. Actiuni tip CAPS, COLORS, BOLD, UNDERLINE, REVERSE
 5. Actiuni tip SWEARING, RASSISM
 6. Actiuni tip INVITE, ADVERTISTING
 7. Actiuni tip OP/VOICE BEGGER
 8. Actiuni tip NICKNAME, IDENT, HOSTMASK
 9. Actiuni tip BOTS, CLONES
 10. Actiuni tip VIRUSES, AUTO MSG, AUTO DCC-SEND
 11. Actiuni tip SCAN, FLOOD, HACK
 12. Recomandari din partea Operatorilor #Romania

1. Actiuni globale tip CTCP

Folosirea CTCP-urilor globale de tip "Ping", "Version", "Finger", etc, sau altele creeate de anumite scripturi, gen "Party Reply", este interzisa. Durata aproximativa a banului este de 48 ore, dupa care veti putea intra pe canal.

index

2. Actiuni globale tip NOTICE

Folosirea comenzii /notice #romania [mesaj] scrisa manual sau generata de anumite scripturi este un motiv sever de ban, pentru ca probabil a fost o reclama fata de alte canale sau site-uri. Dreptul de /notice #romania revine exclusiv operatorilor (+o). Durata aproximativa a banului este de 48 ore.

index

3. Actiuni tip REPEAT

Repetarea unei fraze(propozitie, exclamatie, etc) de doua sau mai multe ori. Acest lucru este total interzis. Durata aproximativa a banului este de 30 min.

index

4. Actiuni tip CAPS, COLORS, BOLD, UNDERLINE, REVERSE

Literele mari (CAPS), culorile, folosirea bold, underline sau reverse sunt interzise pe #Romania, dreptul de folosinta al lor revine exclusiv operatorilor (+o) si pot fi exprimate doar in mesajele de kick si in anumite cazuri in topic. Durata aproximativa a banului este de 60 min.

index

5. Actiuni tip SWEARING, RASSISM

Injuraturile si expresiile rasiale nu sunt permise pe #Romania, si sunt considerate abuziri grave si tin in mare masura de educatie. Banul va dura aproximativ 24 ore.

index

6. Actiuni tip INVITE, ADVERTISTING

Invitatiile pe alte #canale sau publicarea pe #Romania a oricarui website*, sunt total interzise si sunt considerate abuzuri relativ grave. Durata aproximativa a banului este de 48 ore.

*Nota: In cazul in care este vorba de un anunt umanitar care este materializat pe un website, va rugam sa luati legatura cu unul dintre operatori (+o), iar dupa ce acesta va lua cunostinta de continutul site-ului, exista posibilitatea depunerii acestuia in topic, pe timp nelimitat. #Romania Operators Team doreste sa se implice efectiv si afectiv in sprijinul celor care au nevoie de ajutor umanitar si va face totul pentru a promova website-uri care contin astfel de cereri. NU promovam produse, firme, nume de firma si nici pagini personale, in afara situatiilor umanitare!

index

7. Actiuni tip OP/VOICE BEGGER

Cererile de OP* respectiv VOICE** reprezinta un mod anormal de a intra in vorba cu un operator. Dreptul de op se castiga, nu se cere. Este un semn de lipsa de educatie, care va fi sanctionat cu ban de aproximativ 48 ore***.

*Regulile dupa care un user poate primi access pe #Romania, sunt urmatoarele: sa fie remarcat de un operator fara sa fi cerut in prealabil aceasta, sa fie cunoscut pe #Romania, sa aiba o conduita impecabila si sa aiba 2 suporteri din randul operatorilor cu access mai mare de 400. Regulile nu sunt negociabile si nu fac obiectul nici unei discutii.

**VOICE se ofera numai in cazul in care #Romania are setat modul moderated (+m) si se va oferi exclusiv celor care au avut activitate pe canal, pana in momentul aplicarii modului moderated. In cazuri speciale se ofera voice in cazul in care aveti ceva important de spus, si atunci veti lua legatura cu un operator online si ii veti explica in detaliu despre ce este vorba.

***In anumite cazuri se va sanctiona cu ban (+b) si anumite cereri de unban (-b) neintemeiate sau insistente.

index


8. Actiuni de tip NICKNAME, IDENT, HOSTMASK

Folosirea nickame-urilor jignitoare, oricare ar fi ele, cele care reprezinta aluzii sexuale sau rasiste nu este permisa pe #Romania. Durata aplicarii banului este de aproximativ 12 - 48 ore (depinde de situatie).

index


9. Actiuni tip BOTS, CLONES

Dreptul de a introduce bots pe #Romania revine exclusiv operatorilor. Clonele nu sunt permise* si vor fi sanctionate cu ban pe timp NELIMITAT!

index


10. Actiuni tip VIRUSES, AUTO MSG, AUTO DCC SEND

Acesta este un lucru grav, care afecteaza stabilitatea si securitatea computerului de unde operati. Este necesara o dezinfectare, iar pentru aceasta aveti nevoie de un antivirus, firewall sau cel mai simplu, intrati pe canalul de Undernet #dmsetup unde veti fi ajutati sa va dezinfectati computerul. Durata aproximativa a banului pe #Romania va fi de 48 ore.

index


11. Actiuni tip SCAN, FLOOD, HACK

Atacurile pe internet reprezinta o forma grava si sunt pedepsite de lege in toate tarile civilizate. Pe #Romania reprezinta un motiv de interzicere totala, cu o durata a banului pe timp NELIMITAT!*

*In anumite conditii speciale, banul cu o durata nelimitata se poate adauga si pentru alte motive.

index


12. Recomandari din partea Operatorilor #Romania

Operatorii canalului au rolul de moderatori si sunt aici ca sa va ajute. In cazul in care un operator nu raspunde la mesaje private, inseamna ca este un IRC-Bot, nu este online in acel moment, sau este ocupat. Va rugam nu insistati in private.

1. Folositi un program antivirus periodic, pentru a descoperi eventualii "oaspeti" din calculator. De asemenea un firewall. Puteti face o scanare online a computerului la adresa http://housecall.trendmicro.com/ . Firewall puteti lua de la adresa: http://www.zonelabs.com/store/content/home.jsp de unde veti alege in functie de posibilitati, versiunea freeware sau shareware.

2. Daca aveti un username inregistrat la CService, va recomandam sa evitati autentificarea la X din locuri publice (internet cafe-uri, computere necunoscute, etc), pentru a evita aflarea parolei dumneavoastra, de catre persoane rau intentionate.

3. Daca nu aveti un username inregistrat, recomandam sa creeati unul la adresa: http://cservice.undernet.org/live

4. Folositi intotdeauna /mode +x dupa ce va autentificati, astfel veti evita atacurile de pe internet.

5. Daca sunteti intr-o retea locala (LAN), evitati share. Mai ales in cazul in care aveti parola de la username in Perform.

6. NU urmati link-urile care se dau pe canale, decat in cazul in care cunoasteti persoana care va recomanda link-ul.

7. NU urmati cererile de "join" care se dau pe canale. In 100% din cazuri acestea sunt canale de prost gust unde nu veti intalni nimic deosebit.

8. Evitati folosirea scripturilor luate de pe net, acestea in 90% din cazuri contin pe langa functii "fantastice" si unul sau mai multi troieni, destinati sa preia controlul total al computerului gazda. Cel mai bun client de IRC este cel creeat personal, sau daca nu aveti cunostintele necesare, folositi clientii nemodificati.

9. Evitati sub orice forma, folosirea psyBNC-urilor aflate pe servere hacked. In primul rand aceasta constituie o infractiune pedepsita de lege, iar in al doilea rand sunt foarte accesibile altor utilizatori.

index


Toate regulile stabilite mai sus, au la baza conduita morala. Respectarea acestora, duce la un chat civilizat, unde se pot schimba pareri, informatii. #Romania a fost creeat pentru a uni romānii de pretutindeni intr-un spatiu adecvat discutiilor. Va rugam sa tineti cont de aceste lucruri si de asemenea sa respectati ceilalti participanti la chat, in masura in care doriti sa aveti un chat placut.

Enjoy Your #Romania Undernet!

 


Copyright © 2003  [#Romania Undernet Operators Team]
1